Etusivu » Verkkokauppa » Yksittäiset hälyttimet » Liiketunnistin sireeni ulkokäyttöön 230V + Kaukosäädin

Liiketunnistin sireeni ulkokäyttöön 230V + Kaukosäädin

Alkaen: 169,00

Rakennusliikkeiden kysynnän seurauksena, sähköliike JTV-Sähkö on tehnyt Turvaukolle käsityönä laadukkaan liiketunnistimella (PIR) varustettun sireenihälyttimen joka on helposti liikuteltavissa, päälle- ja poiskytkentä tapahtuu kaukosäätimellä sekä laite toimii 230V virralla. Ratkaisu soveltuu moneen eri käyttötarkoitukseen, hälytintä voidaan käyttää esimerkiksi autokatoksissa, kesämökeillä, rakennustyömailla sekä erinlaisten porttien yhteydessä. Pakkaskestävyyden (-40°) ansiosta hälytin soveltuu hyvin Suomen vaativiin kelioloihin.

  • Liiketunnistus: 5-10m
  • Käyttöjännite 230V
  • Sireenin voimakkuus: 120~130DB
  • Suojaluokitus: IP44 (Pölytiivis, Suojaus joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta)
  • Suositeltu asennuskorkeus 2,2 metriä
  • Käyttölämpötila -40°C~50°C
  • Päälle- ja poiskytkentä kaukosäätimellä

 

Tuotetunnus (SKU): USIR230V Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Liiketunnistin (Passiivinen infrapunatunnistin (PIR))

Liiketunnistin (PIR) on elektroninen laite, joka tunnistaa lämpöön perustuvaa liikettä. Liiketunnistimen Infrapunasäteilyn muutokset, jotka johtuvat ihmiskehon tai muun lämmönlähteen liikkeestä aiheuttavat hälytyksen. Toisinsanoen inftrapunaliiketunnistin havaitsee lämpöeroja joiden perusteella liiketunnistus tapahtuu. Samasta syystä esimerkiksi lumisade ja vesisade, ei aiheuta liiketunnistimen aktivoitumista jos liiketunnistin on säädetty oikein.

Liiketunnistimen toimintasäde

Liiketunnistin (PIR) on keksintönä erittäin nerokas ja hyödyllinen erittäin monessa käyttötarkoituksessa. Kun puhutaan ns. perus ”kuluttajakäyttöön” tarkoitetuista liiketunnistimesta, tunnistusmatka on yleensä 5 – 10 metrin paikkeilla. Tästä syystä liiketunnistin ei ole oikea ratkaisu ison piha-alueen valvontaan. Liiketunnistinta (PIR) suositellaankin käytettäväksi erinlaisten kulkureittien, porttien, ovien sekä sisätilojen valvonnassa.

Liiketunnistimen herkkyys

On hyvin yleistä, että vartioidussa kohteessa voi olla esimerkiksi lemmikkieläimiä (kotitaloudet), tällöin liiketunnistin halutaan säätää tarkoituksenmukaisesti niin, etteivät ilmaisimet reagoisi lemmikkeihin. Osassa liiketunnistimissa on erillinen herkkyyden säädin, jota säätämällä tunnistin säädetään vähemmän herkäksi. Toisissa liiketunnistimessa säätö tapahtuu niin että infrapunasäteiden pääsy estetään lattianrajaan erillisellä säätöpalalla tai itsetehtynä vaikkapa teipillä. Näin ollen lattian rajaan saadaan 1–1,5 metrin korkuinen ”tyhjän” valvomaton alue, jolloin lemmikit voivat liikkua vapaasti huoneistossa.

Lisätiedot

Lisäkaukosäädin 1KPL

Kyllä, Ei