4G/5G-verkon ja WiFi-verkon erot

4G-verkko | Internet-yhteys | Nettiliittymä


4G-verkko on neljännen sukupolven langaton verkko, jota käytetään yhdistämään laitteita internetiin. 4G tarjoaa nopean ja tehokkaan yhteyden, ja se on nopeampi kuin edelliset 3G-verkot. 4G-verkot ovat yleisiä älypuhelimissa ja muissa mobiililaitteissa, ja ne tarjoavat nopean yhteyden internetiin ja älypuhelimen toimintoihin, kuten verkkosurffailuun ja videoiden toistoon. 4G-verkot ovat yleisiä ympäri maailmaa.

4G-verkko muodostuu esimerkiksi 4G-reitittimen ja operaattorin maston välille.

5G-verkko | Internet-yhteys | Nettiliittymä


5G on uudempi viidennen sukupolven langaton verkko, joka tarjoaa nopean ja tehokkaan yhteyden internetiin. Se on nopeampi ja tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin aiemmat 4G-verkot. 5G-verkot ovat tärkeä osa tulevaisuuden mobiiliteknologiaa. Ne tarjoavat nopean yhteyden internetiin ja tukevat monenlaisia sovelluksia, kuten verkkosurffailua, videoiden toistoa ja internet-of-things-laitteiden yhteyksiä. 5G-verkot ovat tulevaisuuden teknologiaa ja ne tulevat yleistymään nopeasti ympäri maailmaa.

5G-verkko muodostuu esimerkiksi 5G-reitittimen ja operaattorin maston välille.

4G-verkko

WiFi-verkko | Lähiverkko


WLAN (Wireless Local Area Network) on langaton paikallinen verkko, jota käytetään yhdistämään tietokoneita ja muita laitteita toisiinsa samassa paikassa ilman kaapeleita. WLAN-verkkoja voidaan luoda käyttämällä WiFi-teknologiaa. WLAN-verkot tarjoavat nopean ja tehokkaan lähiverkko yhteyden laitteiden välillä ja ne mahdollistavat tiedon jakamisen ja yhteyden laitteiden välillä ilman kaapeleita. WLAN-verkot ovat yleisiä kodeissa ja toimistoissa ja ne ovat tärkeä osa monia tietotekniikan järjestelmiä. Yleisimmät WiFi-verkot ovat 2.4GHz sekä 5GHz.

WiFi-verkko muodostuu esimerkiksi 4G-reitittimen tekemästä WiFi-verkosta, johon lähellä olevat WiFi-lähiverkkoa tukeva laitteet voivat ottaa yhteyttä. Todella moni sekoittaa 5G-reittimen – 5G nettiyhteyden ja 5G WiFi-verkon keskenään saman ”5G” termin takia, vaikka nämä ovat täysin kaksi eri asiaa ja yhteyttä. Toinen on nettiyhteys ja toinen paikallinen langaton paikallinen WiFi-verkko.

WiFi-verkko muodostuu esimerkiksi 4G-reitittimen ja lähellä olevien WiFi-laitteiden välille.

WiFi-verkko

Lisää Artikkeleita