Valvontakamera kotiin

Valvontakamera kotiin tai mökille. Valvontakameroiden ollessa nykyään edullisia ja helposti asennettavissa, yhä useampi suomalainen suojaa kotinsa murroilta tai muilta ikäviltä yllätyksiltä. Valvontakamerasta on tullut nopeasti yksi suosituimmista valvontamuodoista kotiin ja mökille. Tarjolla on monenlaisia, kuten langattomia valvontakameroita ja 4G valvontakameroita. Listaamme vinkit, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun olet hankimassa valvontakameraa.

Onko valvontakameralla käytettävissä internet-yhteyttä?

Valvontakamera kotona ei itsessään ota murtovarasta kiinni vaan se oiva apuvälinen poikkeavan tilanteen todentamiseen ja oikean avun paikalle saamiseen hälytysilmoituksien kautta. Ensimmäiseksi on kuitenkin selvitettävä miten valvontakamera lähettää ilmoitukset käyttäjille? Esimerkiksi langaton valvontakamera on helppo yhdistää kodin 4G-reittimeen jolloin ilmoitukset saadaan lähetettyä kodin internet-yhteyttä käyttäen. Mökillä törmätään usein tilanteeseen ettei valmista internet-yhteyttä ole käytettävissä, tällöin 4G valvontakamera on hyvä ja helposti asennettavissa oleva vaihtoehto.

Valvontakamera sim-kortilla
4G valvontakamera SIM-kortilla kotiin ja mökille.

Valvontakameran tallennus ja hälytysilmoitukset

Hälytyksen sattuessa valvontakamera on yleensä määritelty ottamaan kuvasarja ja videotallenne sekä ilmoittaan käyttäjälle älypuhelimen näyttöön tulevalla ilmoituksella sekä sähköpostilla. Valvontakamerat kotona ja mökillä mahdollistavat kuvien, videotallenteiden ja tärkeimpänä myös reaaliaikaisen live-kuvan katselun jonka avulla nähdään nopeasti mitä kohteessa tapahtuu, tilanteessa riippuen paikalle voidaan menä itse, hälyttää viranomainen tai todeta kaiken olevan kunnossa.

Partizan PoE-videotallennin 4+6 kanavaa

Valvontakameran ominaisuudet ja palvelut?

Valvontakameroita vertaillessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota valvontakameran kuvan tarkkuuteen ja siihen miten liiketunnistus ja hälytys ilmoitukset on toteutettu. Tarpeen mukaan voi myös miettiä onko kaksisuuntainen ääni tai ohjattavuus ominaisuuksia joita tarvitaan. Ostopaikkaa valitessa kannattaa myös huomioida saako valvontakameraan tarvittaessa teknistä tukea? Väärin asennettu tai säädetty valvontakamera voi olla lähes toimimaton. Ulkomailta ostaessa kannattaa huomioida myös riskit, valvontakameraa ei välttämättä saada toimimaan oikein ohjeistuksen ja teknisen tuen puuttuessa. Takuukäsittely on myös yleensä hidasta ja Suomesta ulkomaille takuupaketin lähetys on useimmiten kallista.

Valvontakameraa hankkiessa on hyvä miettiä seuraavia asioita valmiiksi

  • langaton WiFi valvontakamera, 4G valvontakamera vai langallinen POE valvontakamera?
  • 4G reittimen WiFi-verkon kantaman riittävyys langattoman valvontakameralle
  • tarvittavan virran toteutus asianmukaisesti ja turvallisesti oikein asennettuna
  • mitä ja miten tarkasti ja laajasti halutaan nähdä, ei kannata maksaa turhasta
  • asianmukainen ilmoitus kyltein, erityisen tärkeää yrityksille
Valontakamera kyltti
Kameravalvonta kyltti kotiin ja mökille

Lisää Artikkeleita