Valvontakameran optinen Zoomi

Valvontakameran optinen Zoomi. Yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että kamerassa on fyysisesti liikkuva linssi, joka muuttaa ns. linssin polttoväliä kuvakennoon nähden. Yleisesti ottaen kaikissa optisella zoomilla varustetuissa kameroissa on tästä syystä myös automaattisesti toimiva sähköinen kuvan tarkennus.

Optinen + Digitaallinen Zoom

Mitä korkeampi valvontakameran Optinen Zoomi, sitä paremmat tulokset. Valvontakamerassa 10x tai enemmän optista zoomia kutsutaan ”superzoomiksi”. Kannattaa huomioida myös jos kameraa mainostetaan ”10x zoomilla”, se ei välttämättä tarkoita vain optista zoomia. Valvontakamerassa voi olla optinen 3x ja 7x on digitaalinen zoom ”10X” zoom, kannattaa olla siis tarkkana.

Mikä on Digitaalinen Zoom?

Digitaalinen zoomi lähentää ”zoomaa” tiettyä kuvan osaa ohjelmallisesti. Osa kuvasta leikataan & rajataan pois ja haluttu kohta tuodaan suurempana näytölle. Korkearesoluutioisilla valvontakameroilla on mahdollista zoomata digitaallisesti kuvaa ilman suurta laadun heikkenemistä.

Esimerkki valvontakamerasta jossa on Optinen Zoom: VAHTI P04 5MP WiFi

Optisella Zoomilla varustettu valvontakamera on hyvä valinta kohteisiin, jossa kameralla on tavallista pidempi matka kuvattavaan kohteeseen. Zoomattava valvontakamera antaa mahdollisuuden suorittaa aluevalvonta yhdellä kameralla, sillä sähköinen ohjattavuus ja kuvan zoomaus on tehokas yhdistelmä myös isomman alueen valvontaan.

Turvakameran optinen zoom

Lisää Artikkeleita