Riiskameran liittymä

2/3/4G liittymä
Millainen liittymä riistakameraan soveltuu parhaiten? Tarvitseeko lähettävä riistakamera tehokkaan, hinnaltaan kalliimman liittymän vai soveltuuko kuukausimaksuiltaan edullinen, hieman hitaampi nettinopeus liittymäksi riistakameraan. Kysymys askarruttaa päivittäin useita riistakameran ostajia. Millainen liittymä riistakameraan sitten tarvitaan jos halutaan esimerkiksi lähettää pelkkiä riistakameran ottamia pysäytyskuvia sähköpostiin?

Avaamme kysymystä ensin kertomalla kuinka jokainen voi helposti laskea arvioidun lähetysajan keston riistakameran ottamalle kuvalle ja sen lähettämiselle sähköpostiin.

Kuvan lähetykseen kuluvaa aikaa on mahdollista arvioida käyttämällä seuraavaa laskentakaavaa:

1. Lähetettävän tiedoston koko, (2Mt) megatavua muunnetaan ensiksi megabiteiksi kaavalla: 2Mt × 8 = 16 megabittiä.

Kahdeksan (8) on niin sanottu vakiokerroin muuntamiselle megatavusta megabiteiksi.

2. Saatu summa jaetaan seuraavaksi liittymän lähetysnopeudella (0,256 Mbit /s): 16 ÷ 0,256 = 62,5 sekuntia.

Laskelmassa laskettiin kuvan lähettämiseen kuluva aika 2Mt kuvatiedostolle 0,256 Mbit /s internet-yhteydellä (62,5 sekuntia).

Liittymä riistakameraan voi olla esimerkiksi:

5G 10 – 1000 Mbit/s

4G LTE-A 5-300-600 Mbit/s

4G LTE 5 – 100 Mbit/s

3G 0,4 – 35 Mbit/s

2G 0,05 – 0,25 Mbit/s

Lähettävän riistakameran ollessa 2G malli, ei ole hyötyä hankkia nopeampaa internet-liittymää kuin 0,256 Mbit /s koska riistakamerassa tekniset lähetysrajoitukset tulevat vastaan. Ei myöskään kannata ostaa kalliimpaa 4G riistakameraa jos aikoo käyttää hidasta ”4G” liittymää joka nopeus on rajoitettu ns. 2G nopeuteen (0,256 Mbit /s), yleensä edulliset lite tai mini data liittymät ovat juuri näitä rajoitettuja liittymiä. Riistakameran sijoituspaikkaa ajatellen on hyvä huomioida myös paikat, jossa teleoperaattorin nopeus on tuettu ainoastaan 2G-3G tasolla, tällöin ei ole järkeä hankkia 4G riistakameraa tai nopeaa 4G liittymää koska liittymän nopeus menee hukkaan teleoperaattorin heikon signaalin takia. Nopeus onkin hyvä testata ennakkoon esimerkiksi älypuhelimella riistakameran sijoituspaikassa. Liittymän nopeuden mittaamiseen tarkoitettu mobiilisovellus on esimerkiksi maksuton: speedtest.

Nopeustestillä näet helposti liittymän (download) lataus- ja lähetysnopeuden (upload). On tärkeää muistaa että teleoperaattorit mainostavat ja tuovat yleensä esille vain latausnopeuden, kun lähetysnopeus, jota riistakamera käyttää kuvan lähettämiseen voi olla, ja yleensä onkin jotain aivan muuta kuin liittymän latausnopeus. Liittymän lähetysnopeuden ollessa tärkeää lähettävässä riistakamerassa on hyvä tarkistaa teleoperaattorilta liittymän tarkat tiedot ennen liittymän hankkimista.

Oikea liittymä riistakameraan kannattaakin valita huolella monen asian summana, tähän luonnollisesti vaikuttaa liittymän hinta, jokainen voi myös harkita kohdallaan kuinka nopeasti haluaa kuvat sähköpostiin, onko minuuteilla oikesti väliä esimerkiksi kuvatessa eläimiä syöttöpaikalla? Liittymän ollessa hieman edullisempi ja hitaampi on hyvä harkita olisiko heikompi kuvanlaatu, joka on kuitenkin riittävä tai hitaampi kuvanottonopeus ominaisuuksia joista voisi hieman tinkiä? Hyvänä nyrkkisääntönä toimii että aikasemmin otetun kuvan lähetys pitäisi olla valmis ennen uuden kuvan ottamista & lähettämistä sähköpostiin, muuten voi käydä niin että riistakamera ottaa enemmän korkealaatuisia kuvia kun kerkiää lähettää. Riistakameroissa on niin sanottu puskurimuisti useamman kuvan lähetystä varten jos aikasempi kuvan lähetys on vielä kesken mutta tälläkin toiminnolla on omat tekniset rajoitteensa.

Liittymä riistakameraan tai prepaid liittymä riistakameraan, jos haluat tietää lisää aiheesta niin ota yhteyttä, kerromme lisää!

Lisää Artikkeleita